Musikjournalistik

DR og MM

Når lysten driver værket

Fra selv at spille, skrive og indspille musik var der ikke langt til også at skrive om musik og at arbejde journalistisk med radio.

På kommunikationsuddannelsen blev en opgave med at formidle en forening til et medie løst ved, og jeg skrev en artikel til musiktidsskriftet MM om Østerbros Musikvenner, som jeg havde været med til at starte året forinden (1979). 

Senere fik jeg antaget en times portræt af Van Morrison i DRs P3. Det blev sendt i januar 1982 og gav mig blod på tanden til at lave mere radio.

I forlængelse af mit danskfagsprojekt om Björn Afzelius og musikbevægelsen i Sverige interviewede jeg Björn Afzelius flere gange i København og Gøteborg. Det kom der et portræt ud af til dagbladet Information bragt i juni 1982, men også indslag fra Nordisk Fredsmøde i Gøteborg til Uge-revyen, som jeg nu begyndte at levere indslag til.

På musiktidsskriftet MM fik jeg i årene 1983-85 mulighed for at portrættere flere danske kunstnere: Gry, Lei Moe, Rubber Band og Mannequin. Ligesom jeg også anmeldte plader og koncerter og skrev en feature om festivalbegrebet.

Musik og radio fik jeg fuld udfoldelsesmulighed for på Nørrebro Radio i 1983-84. Her producerede jeg sammen med blandt andre Kim Jørgensen, Torben Planck og Tine Buch marathonudsendelsen Melodi Grand Kix, der kulegravede Melodi Grand Prixet 1984. Det kom der også en pladeudgivelse ud af med BYENS LYD.

I 1985 tog jeg til Filippinerne med en båndoptager i håbet om at indfange en revolution. Den kom så først i 1986. Til gengæld fik jeg optaget musik og interviews med filippinske musikere, der sang for en ændring af samfundet. Det kom der en udsendelse ud af.

Efter radio-magasinet Pinoy Rock om musikken på Filippinerne i 1985 havde jeg frem til 1990 enkelte musik-indslag til DRs Verdensmusik, blandt andet fra Cuba. 

I dagbladet Information anmeldte jeg i 1994 tv-programmet “Det er dansk på toppen” fra Kanal København med artiklen “Dansktoppen gennemført som konsekvent genre”. Sammme år skrev jeg en del skæve klummer til avisen.


Nørrebro Radios maxi-single BYENS LYD med seks sange på udgivet i 1984.
Skriv hvad du kunne tænke dig at få gjort.
Skiftende videoer