Udland

Internationalt stof

Undervejs har jeg leveret flere udlandsartikler til avisen Det Fri Aktuelt, blandt andet om Cuba og om en hjemvendt soldat fra Desert Storm (den første golfkrig 1990). Og jeg har også været med til at lave informationsmateriale for DANIDA om spedalskhedsprojekter i Indien (1989)

Det er også blevet til en del artikler om faglige rettigheder i Mellemamerika med reportager fra El Salvador, Guatemala, Nicaragua og Costa Rica bragt i LO-link og flere fagblade.

Blandt udlandsartiklerne er en del om faglige rettigheder og reportager fra Mellemamerika i mange forskellige fagblade.

Danmarks Radio sendte mine indslag fra Cuba og Filippinerne.

Michael Jagd optager her den cubanske trova-sanger Oscar Montero "Cayamba", mens han spiller og synger i sin hytte i Baracoa december 1989. Optagelsen blev siden brugt i et Danmarks Radio magasin om musikken på Cuba.

I årene 1996-2000 var jeg redaktør af AIF’s blad International Horisont og arbejdede med stof om situationen i Burma og børnearbejdet i Pakistan.

I samme periode oversatte, redigerede og poulariserede jeg FFI rapporten til dansk for LO.


Indiske kvinder i den nordøstlige delstat Orissa på vej til møde i et DANIDA-støttet spedalskhedsprojekt, som der fortælles om i bogen “En myte mindre”. Foto: Michael Jagd.

El Salvadoranske kvinder, der er fagligt aktive i EPZen (Export Processing Zone) i byen Mercedes nær San Salvador. I 1999 blev de støttet af fagbevægelsen. Foto: Michael Jagd.

Et par fagligt aktive vagtmænd i en bank i Guatemala City, hvor de fleste mennesker i forvejen lever livet farligt. Foto: Michael Jagd.
Skriv hvad du kunne tænke dig at få gjort.
Skiftende videoer